A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolása április 22-én megindult, a felszámolója az MNB Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-je (PSF). A társaság közleményt adott ki arról, hogy mi a teendője a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek.

Quaestor-kötvényes

A Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel kötöttek szerződést, hamarosan egyenlegközlő igazolást kapnak postán. A kárrendezésre vonatkozó igényüket ezen egyenlegközlő igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz történő kérelmük benyújtásával érvényesíthetik május 6. és június 5. közötti jogvesztő határidőn belül - írja közleményében a PSF. A részletekről az Alap nyújt további felvilágosítást.

Amennyiben az egyenlegközlő igazolással kapcsolatban észrevételük van az ügyfeleknek - az eltérés okát igazoló dokumentumokkal - a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezhetik kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. A borítékra rá kell írjni, hogy "Észrevétel Quaestor kötvény". Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltak elfogadottnak tekintendőek.

Amennyiben nem kap egyenlegközlő igazolást az ügyfél május 18-ig, azt a [email protected] e-mail címen, vagy a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címén (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) jelezhetik. A tárgyban, illetve a borítékon fel kell tüntetni, hogy "Egyenlegközlő igazolást kérek".

Értékpapírszámlája, pénzkövetelése van

Akinek értékpapírszámlája, pénzkövetelése van hamarosan az aktuális állapotnak megfelelő ügyfél-egyenlegközlőt kap postai úton. Az egyenlegközlőkkel kapcsolatos esetleges észrevételt az eltérés okát igazoló dokumentumokkal a kézhezvételt követő 8 napon belül lehet jelezni kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. Kérjük, hogy a borítékra írja rá: "Észrevétel". Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltak elfogadottnak tekintendőek.

Hitelezői igénye van

Javasolják, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel szemben fennálló hitelezői igényt mindkét fenti esetben valamennyi fennálló követelésre - az egyenlegközlő levelekkel kapcsolatban meghatározott határidőtől függetlenül - jelentsék be legkésőbb június 1-jéig kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. A borítékon fel kell tüntetni, hogy "hitelezői igény". A hitelezői igény bejelentése díjmentes. A formanyomtatvány letölthető a www.psfn.hu honlapon. Az igénybejelentéshez csatolni kell a számlaszerződést az értékpapír- és ügyfélszámla vezetéséről - írja közleményében a PSF.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!