Így kommentálja a Richter az FDA-levelet

Konzultációk után derülhet ki, mekkora késedelemmel számolhat a gyógyszergyártó.
Napi.hu, 2013. november 21. csütörtök, 12:35
Fotó: Napi.hu

Hamarosan konzultációra kerül sor az FDA-jel (Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) és csak akkor lehet majd tudni, hogy mekkora késedelmet okozhat az FDA levele - mondta el a napi.hu-nak Beke Zsuzsa a Richter kommunikációs vezetője. Az originális kutatási stratégiát a hír biztosan nem veszélyezteti. A társaság a Forest Laboratoriessel közösen törekszik arra, hogy a konzultációra minél hamarabb sor kerülhessen. Akkor lehet előszőr felelős becslést adni arra, hogy mekkora lehet a csúszás - tette hozzá.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kellenek e további klinikai vizsgálatok, könnyen lehet hogy elég lesz a már meglévő klinikai adatbázis is. Az esetleges USA-beli bevezetés meghiúsulására pedig semmi jel nincsen - válaszolta kérdésünkre Beke Zsuzsa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK