Így látják a helyzetet a brókerek

Szinte zárta a nyitási rést az OTP, bár a tegnapi záró fölött lenne igazán pozitív a kép a bankpapír esetében.
NAPI, 2011. augusztus 5. péntek, 10:17
Fotó:

Az árfolyam a 4350-es nyitás után 4569-ig tudott felkapaszkodni, ami még messze van a tegnapi 4670-es záróártól. Üzletkötők szerint a mai mélypontot és a csúcsot kell figyelni, ezek elhagyása jelenthet iránymutatást a továbbiakra.

"Ma nincsenek nagy nettó pozíciók, csak a trading megy, se masszív vevő sem pedig masszív eladó nincs" - mondta egy bróker.

Tegnap még kiszálló volt, a külföldiek részéről moderált eladásokat lehetett látni - tette hozzá.

Ma egyedül a Mol-ban látszik küföldi eladó, az olajpapírban inkább hazai vevők vannak.

Az irány megtalálásában a délben érkező európai és a fél hármas amerikai makroadatok fognak tudni csak segíteni, ekkor dől el, hogy folytatódik a pánik, vagy jöhet a fellélegzés - tette hozzá az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK