Egyelőre kifulladni látszik a mesés rally a Konzum Nyrt. és az Opimus Nyrt. részvények árfolyamában. A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, vállalkozó nevéhez köthető cégek részvényeinek árfolyama komolyabb korrekcióba kezdett az elmúlt két hétben a Budapesti Értéktőzsdén, s aki például Konzum részvényeket a csúcson vásárolt, mostanra felezhette pénzét.

Emlékezetes, hogy a két részvény árfolyama a Mészáros tulajdonszerzését követő időszakban elképesztő áremelkedést produkált. A cégek értékeltségéről az akkori tőzsdei árfolyamok mellett már korábban írt a Napi.hu.

A Konzum július 12-én, a tőzsdei kereskedés vége felé, pontosabban délután 4 óra 5 perckor jelentette be a BÉT honlapján, hogy a Konzum PE Magántőkealap Zrt. 417 ezer 200 darab, a Konzum jegyzett tőkéjének 2 százalékát megtestesítő részvénycsomagot értékesített a Magyar Takarékszövetkezeti Bank (Takarékban) Zrt. részére tőzsdén kívüli ügylet keretében. Az árfolyamot nem jelentették be. Megkérdeztük a Takarékbankot a vásárlás árfolyamáról, ők kérdésünkre azt válaszolták, hogy azt üzleti titoknak tekintik.

Mindenesetre az a nap jelentette a csúcsot a Konzum árfolyamában. A délelőtti kereskedés során aznap 3178 forinton is született kötés a Konzum részvényeire a Budapesti Értéktőzsdén (hangsúlyozzuk a bejelentés tőzsdén kívüli ügyletről szólt), azonban a bejelentés idejére már 2440 forintig zuhant vissza a részvények árfolyama. Még ezzel az árral számolva is a bejelentéskor a részvénycsomag értéke csupán a tőzsdei árak alapján megközelítette az 1 milliárd 18 millió forintot.

Konzum-árfolyam
Kép: www.markers.hu

A részvények azóta - hatalmas volatilitás - mellett esnek. Mélypontjukat 1144 forinton érték el, onnan ismét emelkedtek, a cikk írásakor 1700 forint felett állt árfolyamuk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!