Így reagált a forint a Fed-döntésre

A Fed kamatemelését követően a magyar fizetőeszköz erősödött a főbb devizákkal szemben, legmarkánsabban a dollárral szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2017. március 15. szerda, 20:11
Fotó: Reuters

Az esti forinterősödésnek köszönhetően az euró árfolyama visszatért 310 forint alá. Szerda este nyolc óra körül 0,4 százalékos erősödést követően 309,95 forinton jegyezték a közös európai devizát.

A dollárral szemben 1,4 százalékos volt az erősödés az előző napi szinthez képest, este 289,45 forintot kellett adni a zöldhasúért a bankközi devizapiacon.

A svájci frankkal szemben 0,4 százalékos erősödést követően este 289,44 forint/franknál járt a devizapár jegyzése.

A Fed kamatemelését követően a dollár erősödött az euróval szemben, este 8 óra körül 1,0708 dollárnál járt az eurójegyzés, ami közel 1 százalékos elmozdulást jelentett az árfolyamban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK