Így reagált a forint a Fitch döntésére

Szűk határok között ingadozott a forint csütörtökön, de a Fitch Ratings késő délutáni, Magyarországot pozitívan érintő döntése után hirtelen beerősödött a főbb devizákkal szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2012. december 20. csütörtök, 18:01
Fotó: Napi.hu

A magyar deviza egész nap szűk sávban, a tegnap késő délutáni szintek közelében mozgott és az euró/dollár mozgását sem követte nagyon nap közben. A magyar fizetőeszköz a régiós devizákhoz képest kissé alulteljesítő volt. Délután öt óra után viszont hirtelen erősödésnek indult a magyar deviza, ugyanis a Fitch Ratings hitelminősítő késő délután megerősítette Magyarország "BB+" besorolását, a kilátást pedig negatívról stabilra változtatta. Ezzel elhárult annak veszélye, hogy újabb leminősítés érkezzen, de ettől még továbbra is a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriában maradt Magyarország.

A bejelentést követően a magyar deviza az euróval szemben 286,20-ról 285,36 forintig erősödött, a dollárral szemben 216,15-ről 215,36-ig, a svájci frankkal szemben a 237,11-es szintről 236,50-ig erősödött.

Csütörtökön a dollár erősödött az euróval szemben, miután többnyire várakozásokat felülmúló amerikai makroadatok láttak napvilágot. Az eurót késő délután 1,3224 dolláron jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK