Így reagált a forint a meglepő magyar adatra

A reggeli órákban a tegnapinál gyengébb szinteken kezdett a forint a főbb devizákkal szemben, aztán erősödésnek indult a magyar GDP-adat megjelenése után.
Napi.hu, 2013. november 14. csütörtök, 09:24
Fotó: Napi.hu

Az euróval szemben a reggel nyolc óra körül 298,79 forintig szúrt fel a devizapár kurzusa a tegnap késő délutáni 298,20-as szint után. Kilenc óra után, a magyar GDP-adat közlését követően azonban erősödni kezdett a forint, az árfolyam egészen 297,55-ig ment.

A dollárral szemben a reggeli órákban 222,09 forintig gyengült a magyar fizetőeszköz, kilenc óra után a zöldhasúval szemben is erősödés mutatkozott, 221,04-ig erősödött vissza a magyar pénz kilenc óra után.

Svájci frank 242,29 forintos szintről indult erősödésnek, a magyar növekedési adat közlése után 241,46 forinton jegyezték a magyar devziát.

A kora reggeli órákban német és a francia GDP adatot közöltek: a német a vártnál lassabb növekedést, a francia pedig váratlan visszaesést mutatott. Ennek következtében az euró gyengülni kezdett a dollárral szemben. Az eurót kilenc óra után 1,3466 dolláron jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK