Így reagált a forint a választásra

A magyar deviza kisebb erősödéssel reagált a 2010-es magyarországi önkormányzati választások lezárása utáni első eredményekre.
NAPI, 2010. október 3. vasárnap, 20:03
Fotó:

Azután, hogy pénteken már 273 forint alatt is megfordult az euró jegyzése, a hétvégét a 274,30 forintos szint környékén töltötte az árfolyam.

A pénteki forinterősödést támogatta a kedvező globális befektetői hangulat, illetve a Bloomberg szerint az a piaci remény, hogy az önkormányzati választások után a magyar kormány végre a költségvetési hiány csökkentésére fog koncentrálni és végre előáll az ehhez szükséges konkrét gazdaságpolitikai programmal.

Innen vasárnap este hét óra után, tehát a szavazás zárultával 273,1 forintig süllyedt a jegyzés a devizapiacon szűk likviditásban, vagyis alacsony forgalom mellett.

Később valamivel gyengült a forint, nyolc óra körül egy euróért 273,70 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.03 22:12

Amikor a piac illikvid (zéró a forgalom gyakorlatilag) akkor nem "illik" a forint erősödéséről vagy gyengüléséről beszélni..
(a vételi és eladási árfolyam közötti különbség most 157 fillér 273,01 és 274,57 normál esetben meg kb 30 fillér )...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html