Mintegy tíz perces forintgyengülés következett be annak hatására, hogy a jegybank a várt 50 bázispontos emelés helyett változatlanul hagyta az alapkamatot. Az euró árfolyama 303,30-ig lendült, majd nem sokkal ezután 302,20-ra tért vissza.

Az OTP érdekes módon emelkedett a váratlan lépésre, bár egy esést legalább olyan jól meg lehetett volna magyarázni a kamat változatlan hagyására adott reakcióként. A dél körül 3800 forint alatt is megfordult bankpapír 3865 forintra emelkedett a döntést követően.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!