Így reagált a forint az MNB-döntésre

Reggel óta gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, a piaci várakozásoknak megfelelő jegybanki kamatdöntés azonban már nem volt hatással a kialakult árfolyamra - írja az MTI.
Domokos Erika, 2017. február 28. kedd, 14:51
Fotó: Reuters

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi kamatdöntő ülésén változatlanul, 0,90 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot.

A forint árfolyama a kamatdöntést követően is az előzőleg kialakult szint közvetlen közelében mozgott, az euró jegyzése 308,2, a dollár jegyzése 291,2, a svájci franké pedig 289,6 forintnál.

Kedden reggel az eurót 307,60, a dollárt 289,95, a svájci frankot pedig 288,15 forinton jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK