Így reagált a forint Matolcsy bejelentésére

A forintpiacot nem nagyon izgatta Matolcsy bejelentése, a forint kissé gyengült a főbb devizákkal szemeben.
NAPI, 2011. szeptember 16. péntek, 16:59
Fotó:

A forint árfolyama nem nagyon mozdult meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szavaira.

Délután öt óra körül az eurót 286,70 forinton jegyezték, a zöldhasú 208,35 forintot ért, míg egy svájci frankért 237,85 forintot kértek.

Földi Balázs, Commerzbank Treasury üzletágának vezetője szerint az már köztudott a piacok számára, hogy a magyar makrokilátások nem túl jók. Az elmúlt napokban folyamatos a gyengülés, a magyar deviza folyamatosan alulteljesít és a lengyel zlotyról is leváltunk.

A piacok figyelmének középpontjában most egyébként inkább az eurózónás pénzügyminiszterek tanácskozása áll, ahol központi téma az euróövezet megmentése.

Az euró a dollárral szemben a tegnapi az összehangolt jegybanki akció miatt rallyzott, amit ma valamelyest korrigált. Az euró/dollár kurzusa 1,3766-nál járt késő délután, egy eurót 1,2060 frankon jegyeztek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK