Így reagált a forint Orbán szavaira

Véget ért a miniszterelnöki beszéd a parlamentben, de egyelőre nem látszik megtámasztani a forint árfolyamát.
NAPI, 2011. február 14. hétfő, 13:55
Fotó:

Hiába vártak a kormány várható lépéseire vonatkozó iránymutatást a piacok a mai miniszterelnöki beszédtől, az jórészt általánosságokat tartalmazott.

A forint árfolyama ennek megfelelően viszonylag kis mozgásokat mutatott a beszéd után, a már dél körül megindult gyengülésre nem érkezett korrekció, sőt kissé tovább gyengült a forint az euróhoz képest.

Egy euróért 272,3 forintot kellett adni tíz perccel két óra előtt, a svájci frank 208,2 forintra gyengült a reggeli 205 forintos szintről.

A forint árfolyamát a politikusi nyilatkozatok helyett ezúttal nagyobb valószínűséggel mozgatja az euró/dollár keresztárfolyam esése: ez már 1,3435-nél jár a reggeli 1,3550-nel szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK