Így reagáltak a piacok a Fed-döntésre

A részvényindexek pluszba lendültek Amerikában a Fed magyar idő szerint fél hétkor kiadott közleménye után.
NAPI, 2011. április 27. szerda, 19:39
Fotó:

A két napos Fed-ülés kommünikéje egyelőre megnyugtatta a befektetőket, az S&P-500 a közzétételt megelőző 1346 pontról 1350 pont körüli értékre jött föl, a Dow pedig 12610-ről 12640 pontra emelkedett. Ez rendre 0,12 illetve 0,3 százalékos emelkedést jelent a tegnapi záróértékekhez képest.

A dollár gyengült ezzel párhuzamosan, az euró/dollár jegyzése 1,4650-ről 1,4710-ig emelkedett a bejelentést követő egy óra alatt.


Ezzel még nem lehet teljesen letudottnak tekinteni a Fed-ülés piaci hatásait, hiszen Ben Bernanke magyar idő szerint negyed kilenckor - a Fed 97 éves történetében először - sajtótájékoztatót tart, az Európai Központi Banknál megszokott módon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK