Így reagáltak Norbiék a felfüggesztésre

Az MNB mai határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.
portfolio.hu, 2014. szeptember 19. péntek, 19:35
Fotó: Napi.hu

Az MNB közleménye után egy órával a Norbi Update is megküldte hivatalos álláspontját az ügyben:

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek szeptember 8-án megkezdett nyilvános értékesítése alatt megtartott sajtórendezvényen újságírói kérdésekre Schóbert Norbert, mint az Update védjegyek jogosultja, megerősítette, hogy a 2019 végéig térítésmentesen a társaság használatára bocsátott védjegyeket a részvényértékesítés sikeres lezárása után jelképes értéken a legrövidebb időn belül a társaság tulajdonába adja. E megerősítő nyilatkozat a leendő részvényesek számára kedvező, mert egyértelműen elhárította egyes újságírók és elemzők azon téves véleményét, hogy az átruházás esetleg jelentős költséggel terhelhetné valamikor a társaságot.

Ma az MNB, mint a Norbi Update Lowcarb Nyrt. összevont tájékoztatóját és 1. sz kiegészítését engedélyező felügyeleti hatóság, a tájékoztató kiegészítését és annak a felügyelet által történő jóváhagyásáig a részvényértékesítés felfüggesztését rendelte el. A kiegészítés elrendelésével a megerősítő nyilatkozat bekerül a tájékoztatóba és részletezésre kerül.

A társaság a határozatnak eleget téve rövid időn belül megküldi a felügyelet számára a tájékoztató 2. számú Kiegészítését - melyben várhatóan kérni fogja a részvényértékesítési időszak meghosszabbítását is - és várja annak elfogadását. Amint ez megtörténik, a társaság haladéktalanul közzéteszi a Kiegészítést a hivatalos felületeken.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. igazgatótanácsa úgy véli, hogy a 2019-ig szóló térítésmentes védjegyhasználat már előre jelezte a tulajdonos és a társaság közötti korrekt üzleti viszonyt, és meggyőződésük, hogy Schóbert Norbertnek a védjegyek jelképes értéken történő tulajdonba adásáról szóló nyilatkozata a részvényesek és a piac számára tovább erősítette az összevont tájékoztatóban már közzétett eredeti szándékát. Azzal, hogy egyértelművé vált, hogy jelképes értéken került sor a tulajdonba adásra, a részvényesek még kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek - áll a közleményben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.20 09:48

A majdani szerződésre vonatkozó nem kötelező kötelezettségvállalás, amiről szó van, nem túl biztató.

Ha fogná magát a jogtulajdonos és most bevinné a társaságba, amit majd 2019-ben szándékozna ( a közben meg nem változik az akarata ), akkor az egyértelmű cselekedet lenne.

Így marad a maszatolás...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2014.09.20 09:41

Norbikám.. mi az, hogy 2019 ig téritésmentesen, utána meg beszámlázol...

azaz lenyulod a tulajdonostársaidat... a korrekt üzleti kapcsolat az ltt volna ha mindenedet beletolod és egy életre téritésmentesen a rendelkezésükre bocsájtod + aggasinak mint reklámarcnak eleve a kibocsájtáson felül már átadsz részvényeket a megmaradó saját részedból..
vagyis a cégnek eleve 3 fő tulajdonosa lett volna és negyedikként a pénzükkel a kisbefektetők szállnak be..

Így talán tiszta lett volna... van egy leirt üzleti koncepció bel és külföldi terjeszkedésről amiben vagy hisznek vagy nem az emberek (ez a befektetői kockázat), három ismert sportember mint reklámarcok és komoly alaptőke amit a kisemberek összedobnak neked.

A pénzt meg mindenki kizárólag az év végi osztalék formájában veheti ki a cégből azaz a tulajdonuk arányában korrektül... szóval valahogy így kellett volna ezt eleve tálalni..

Ehelyett az van leírva meg kommunikálva meg lenyilatkozva, hogy bejön egy halom lóvé amit majd kiszámlázgatok a cégből mint marketingdíj..a kisrészvényeseknek meg nem marad persze semmi (nulla lesz az osztalék a pénz meg megy az Agassi számlájára onnan meg ki tudja még hová... )nos ezt hivják lenyúlásnak/átverésnek..legalábbis nálam, de a hiveid persze csak fizessenek, végülis a fogyókúráról szól a cég :-DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rohadtnarancs, 2014.09.19 21:05

Norbi,Norbi,látod,látod,nem nyomtál egy kis lovét a párt alapítványnak,itt van az eredmény elkezdtek szarozni veled,többet kell tened a királyságért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html