Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár kormánydöntés még nem született, de délelőtti nyilatkozatok alapján az derült ki, hogy a kormány csak a lakáscélú devizaalapú hitelekről fog dönteni a délutáni ülésen. Erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is nyilatkozott az MTI-nek. Ez azt is jelentheti, hogy a legradikálisabb forgatókönyvvel nem kell számolni.

Emellett a piac nagy várakozásokkal tekintet Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatóján elhangzottakra is, miután a bank első embere az elmúlt napkban a tetemes mennyiségű részvényeladásai miatt került a figyelem középpontjába. A tájékoztatón semmilyen radikális bejelentés nem hangzott el, így a magyar fizetőeszköz árfolyamát sem bolygatta meg nagyon.

A magyar deviza - az egyébként pozitív nemzetközi hangulatban - az euróval szemben délelőtt megjárta az egyhavi mélypontját, a devizapár 296,78 forointig gyengült. Dél óta viszont szinte folyamatosan erősödik, háromnegyed kettő körül 295,92 forintos jegyzésnél járt. A forint a dollárral és a svájci frankkal szemben is a kedd késő délutáninál erősebb szinteken mozgott: a dollárt 223,44, míg a svájci frankot 238,97 forinton jegyezték. Az eurót eközben 1,3244 dolláron jegyezték.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!