Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint az euróval szemben kissé gyengült, a dollárral szemben az árfolyama nem változott, a svájci frankkal szemben pedig erősödött szerda esti árfolyamához képest.

Az euró jegyzése a szerda esti 324,11 forint után csütörtök reggel fél nyolckor kissé magasabban, 324,26 forinton állt, a dolláré 289,65 után szinte változatlanul 289,64 forinton, a svájci franké pedig 284,06 forint után alacsonyabban, 283,80 forinton - írta az MTI.

A fogyasztói árak áprilisi alakulását 9 órakor publikálja a KSH. Az idei első negyedévben 3,2 százalékos volt az infláció. A piaci elemzők most gyorsulást várnak, akár a 4 százalékot is elérhette az év/év dinamika áprilisban, ez pedig csaknem hat és fél éves csúcsot jelentene.

Majd 11-kor pedig kiderült, hogyan muzsikált a magyar állam az idei negyedik hónapban, ugyanis a pénzügyi tárca közli az államháztartás első négyhavi előzetes adatait. A korábbi bejelentés szerint az idei első negyedévben az államháztartás központi alrendszere - az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás - 141,9 milliárd forint hiánnyal zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!