Így várják a Fed-döntést a Wall Streeten

Szokatlanul magas forgalom mellett indult meg a tőzsdei kereskedés szerdán a Wall Streeten, ám a hangulat napok óta változatlan.
NAPI, 2010. november 3. szerda, 18:49
Fotó:

Az időközi választások ellenére továbbra is a Fed szerda este záruló nyíltpiaci tanácsülésének bűvöletében élnek a befektetők, az újabb eszközvásárlási csomag részleteiről szóló találgatások határozzák meg az irányt New Yorkban, amely szerdán egyértelműen a lefelé volt. A kereskedés félidejére a DJIA 0,2 százalékos, az S&P 500 0,3 százalékos, a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban volt, ám ennél lejjebb is megfordult már nem sokkal korábban. A dollár devizakosárral szembeni, nap eleji előnye elillant, az euróval szemben 1,40 alatt, s 1,405 fölött is gazdát cserélő zöldhasú a keddi zárószintek közelébe gyengült alig fél órával a Fed döntése előtt.

A blue chipek közül a Cisco részvényei drágultak a legnagyobb mértékben, közel 2 százalékkal, míg az esést az American Express vezeti a maga 1,6 százalékos árfolyam-veszteségével. A bankpapírok kiemelkedően szerepelnek, mag a legnagyobb visszaesést a dollár ingadozása miatt eladói nyomás alá került nyersanyagipari és energiaipari szektorokban tapasztalni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK