Az MNB honlapján található információk szerint 311,02-nél állapította meg a mai hivatalos euró-forint keresztárfolyamot a jegybank. A dollár-forint esetében 293,69 a december 30-i árfolyam. A svájci frankkal szemben pedig 289,41 forint lett az év végi hivatalos záróárfolyam.

Azóta erősödni kezdett a magyar deviza, már 309,76-náél jár, ami 0,4 százalékos erősödést jelent csütörtökhöz képest.

Az év utolsó napi árfolyam jelentőségét az adja, hogy például az államadósság végi elszámolásánál ezt kell alkalmazni.

Egy évvel korábban az utolsó munkanapi MNB-árfolyam az euróval szemben 313,12 forint volt, míg a dollár 286,63 forinton zárt, a svájci frank pedig 289,38 forinton fejezte be az évet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!