Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A keddi veszteségek után erőteljes emelkedéssel nyitottak szerdán a vezető New York-i részvényindexek, ami a nap végére két százalék körüli emelkedésben csúcsosodott ki. Megfigyelők fundamentális tényezők helyett inkább az előző napi eladási hullámot követő korrekciót említették okként, valamint azt, hogy a befektetők – legalábbis ideiglenesen – maguk mögött hagyták az elmúlt hetek pánikhangulatát, és elkezdték visszavinni pénzüket a biztonságos instrumentumokból a kockázatosabb részvénypiacra. A technológiai szektor jól teljesített, az élen az Intel járt, de lendületesen drágultak a General Motors és a Home Depot papírjai is. Az Altria dohányipari csoport részvényei kisebb lendülettel emelkedtek, miután a cég közölte, hogy folytatja a Philip Morris International részlegének leválasztását, a folyamat pontos menetrendjét pedig januárban teszi közzé. A merevlemezek egyik vezető gyártójaként számon tartott Seagate Technology ázsióján a megemelt nyereségprognózis javított, a Google befektetői pedig azt fogadták örömmel, hogy öt év után távozik a társaság pénzügyi vezére. A nyertesek közé iratkoztak fel a DaimlerChrysler részvényei is, a társaság ugyanis a vártnál szerényebb negyedéves eredménycsökkenésről számolt be, éves profittervét pedig feljebb srófolta. A Dow Jones végül 1,9 százalékkal, 13 289,29 pontra, a Nasdaq 2,50 százalékkal, 2563,16 pontra, az S&P-500 pedig 2,19 százalékkal, 1463,76 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!