A Folha de São Paulo hírportál szerdai beszámolója szerint a kormány a február-májusi négy hónapos időszakra egymillió zsák (egy zsák - 60 kilogramm) vietnami Robusta kávé importjára adott ki engedélyt. Brazília havi 250 ezer zsák kávét importál majd Vietnamból. A Brazíliában termő Arabica fajtákat exportra szánják - írja az MTI.

Brazília kávétermő vidékeit hónapok óta aszály sújtja. A leginkább érintett Espírito Santo államban a Robusta fajtákból a termés harminc százalékkal, nyolcmillió zsákkal csökkent az előző évihez képest.

Brazília a legutóbbi termőszezonban 56 millió zsák kávét termelt, 13 százalékkal többet az előző évinél. A 2016/2017-es szezon termése a becslések szerint 43-47 millió zsák lesz.

A brazil statisztikai hivatal adatai szerint a belföldi kávéár 12 hónap alatt tizenöt százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!