A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,9 százalékkal, a frankfurti DAX-30 1,1 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,7 százalékkal csökkent.

A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 2,1, a madridi IBEX 35 1,4 százalékkal erősödött.

A páneurópai FTSEurofirst 300 index 0,9 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,9 százalékkal csökkent.

Az olajpiaci jegyzések szélsőséges ingadozása és a világgazdaság romló növekedési kilátásai következtében a befektetők egyre inkább kockázatkerülő magatartást tanúsítanak, és ez lecsapódik az értéktőzsdéken.

A piacok némi bizonytalankodás után végül is rosszul fogadták a bejelentést, hogy az amerikai munkanélküliség nyolcéves mélypontra süllyedt ugyan januárban, de a vártnál jobban lelassult a munkahelyteremtés növekedésének üteme. Ez az amerikai konjunktúra lehűlését vetíti előre - értékelik elemzők. Az árfolyamok a nap folyamán erősen ingadoztak, attól függően, hogy a piacok éppen hogyan értelmezték az amerikai munkaerőpiaci adatokat.

Csütörtökön vegyesen zártak a vezető nyugat-európai piacok. Az FTSE-100 0,9 százalékkal emelkedett, a DAX-30 viszont 0,6 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,02 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!