Tavaly az első fél évben 18 milliárd forint volt a konszolidált adózás utáni nyereség, ezt elsősorban egyszeri tételek idézték elő. Közölték: a csoport idei első fél éves eredményét javította, hogy sikeres problémás portfólió leépítések és a konjunkturális gazdasági környezet hatására 4,6 milliárd forint összegű értékvesztés és céltartalék felszabadítás történt. A banküzemi költségek jelentősen, mintegy 12,7 milliárd forinttal csökkentek az előző év azonos időszakához képest és 21 milliárd forintot tettek ki a fél év végén.

A nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti konszolidált mérlegfőösszeg 2019 első fél évének végén 1 827,7 milliárd forintot tett ki, az egy évvel korábbi 2031,4 milliárd forint után. Az ügyfélbetét- és számlaállomány az idei első 6 hónapban 1340,2 milliárd forint, az ügyfélhitel-állomány 924,8 milliárd forint volt. A csoport konszolidált, Basel III. szerinti tőke-megfelelési mutatója 2019. június végén 19,3 százalékot ért el.

Az MKB csoport stabil, kiszámítható működéséhez a leányvállalatok - MKB Euroleasing, MKB Consulting, MKB-Pannónia Alapkezelő, - illetve a bank stratégiai partnerei - az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár - is hozzájárultak - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!