Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 44,67 milliárd forint volt, az előző kereskedési héten elért 75,77 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama az OTP kivételével gyengült.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott elemzésében rámutat arra, hogy a héten az amerikai hálaadás napi ünnep miatt zajlott alacsonyabb forgalommal a kereskedés a magyar piacon is, a külföldi befektetők az ünnepre készülve távol maradtak a tőzsdéktől.

A hét második felében enyhén negatív korrekciós hullám volt megfigyelhető az európai piacokon, a magyar blue chipek összességében egyedi impulzus hiányában trendkövetőnek bizonyultak - írja elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa a keddi kamatdöntő ülésen nem változtatott a kamatszinteken, azonban két új eszközt jelentett be, amelyek segítik a fix kamatozású hitelek arányának növekedését. Az intézkedések hatására jelentősnek mondható hozamcsökkenés indulhat majd a 3 és 5 éves állampapír-piaci hozamok esetében, de a 10 éves lejárat piacán is érzékelhető változás lehet - hívja fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Az elemzés szerint az OTP jelentős árfolyamcsökkenésen van túl a gyorsjelentését követően, azonban a hét második felében már pozitív jeleket mutatott a bankpapír. Ez összefüggésben lehet a Magyar Nemzeti Bank döntéseivel, mivel a piaci szereplők egy része attól tartott, hogy a jegybank közvetlenül be szeretne avatkozni a lakossági hitelek kamatszintjébe. Ez nem történt meg, így a várakozások szerint folytatódhat a pozitív korrekció a bankpapír árfolyamában.

A BÉT-en a vezető részvények közül az OTP árfolyama 3,59 százalékkal emelkedett a héten, a papír 10 380 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 15,77 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama egy hét alatt 0,43 százalékkal gyengült, pénteken a kereskedést 468 forinton zárta, heti forgalma mintegy 1,3 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 0,37 százalékkal csökkent a héten, pénteken 6919 forinton zárt a gyógyszeripari papír, a heti összforgalma 5,9 milliárd forint volt.

A Mol 0,31 százalékkal gyengült a héten, a papír 3189 forinton zárta a kereskedést pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta az 5,7 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!