Pénteken tavaly december közepén látott szintre gyengült a forint az euróval szemben, megközelítette ugyanis a 313 forintos szintet. Este háromnegyed nyolc körül az euró jegyzése 312,94 forintnál járt a csütörtöki 311,63 forintos árfolyammal szemben.

A gyengülés elemzők szerint részben annak tulajdonítható, hogy a piac az elmúlt egy-két hétben elkezdte beárazni a most már szinte biztosra vehetó Fed-kamatemelést, másrészt, hogy a héten megjelent 2,9 százalékos magyar inflációs adat ugyan meghaladta az elemzői várakozásokat, és már közelít a jegybanki célhoz, arra ugyanakkor nem lehet számítani, hogy az MNB kamatot emeljen, mint ahogy az ilyen helyzetben megszokott lenne.

A magyar forint a dollárral és a svájci frankkal szemben viszont erősödött pénteken: a zöldhasút 292,93, az alpesi devizát 290,05 forinton jegyezték. Ez 0,6 illetve 0,3 százalékos erősödést jelentett az előző naphoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!