A napközbeni csúcsokhoz képest kissé lejjebb ereszkedett péntek délutánra az euró, a dollár és a frank jegyzése, majd kora este újra gyengülésbe váltott a forint.

A forintot alapvetően az új kormány politikusaitól érkezett kijelentések - illetve azok félrefordítása - küldte meredek lejtőre, de persze komoly hatással volt az is, hogy az euró átszakítva az 1,2-es szintet esett a dollárhoz képest.

Az euró 290 forint környékén járt este fél nyolc tájban, a dollár 241 forint felett, a svájci frank pedig 208-nál tetőzött.

Mindez azt jelenti, hogy e devizák az egy héttel korábbihoz képest 15-20 forinttal lettek drágábbak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!