Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A négy napos kereskedési héten - pünkösd miatt hétfőn nem volt kereskedés a BÉT-en - a részvénypiac forgalma 33,6 milliárd forint volt az előző heti 49,5 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

A blue chipek közül a legnagyobb mértékben az OTP erősödött, 2,37 százalékkal, így 8906 forinton zárta a kereskedést pénteken, 14,36 milliárd forintos forgalomban - írja az MTI.

Ezt követte a Magyar Telekom árfolyama, ami 0,21 százalékkal, 469 forintra emelkedett, forgalma 1,35 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 70 forinttal, 0,31 százalékkal csökkent, így 22 300 forinton zárta a hetet, 7,36 milliárd forintos forgalom mellett. A Richter árfolyama 1,33 százalékkal gyengült, így 7045 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma meghaladta a 6,95 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2434,56 ponton zárt pénteken, 217,78 ponttal, 9,82 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

Kedden a főbb nyugat-európai indexekkel együtt egy nagyobb mínuszt hozott össze a BUX is, egyedül a Magyar Telekom emelkedett. Az OTP árfolyama nap közben 8600 forint körül is járt, végül megérkeztek a vevők, és felhúzták a bankpapír árát, de így is mínuszban zárt. A Richter árfolyama nagyjából másfél hónapon belül már harmadszor fordult le a 7140 forintos történelmi csúcsról, azonban ezen alkalmakkor egyre kisebb mértékben esett vissza.

Szerdán kivárás jellemezte a kereskedést, a magyar részvények vegyesen zártak, egyedül az OTP tudott érdemi elmozdulást felmutatni, 1 százalékos pluszban fejezve be a napot.

Csütörtökön a BUX-index újabb történelmi csúcson 35 270,95 ponton zárt. A BÉT-en alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, összhangban a nemzetközi piacokkal, a nap nyertese az OTP volt.

Pénteken ismét történelmi csúcson, 35 411,01 ponton zárta a kereskedést a BUX. Jó hangulat jellemezte az európai kereskedést, a BUX enyhén emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!