Ilyen sem volt még

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárd forintnyi három hónapos kincstárjegyet értékesített kedden, a hozam pedig elérte az újabb lélektani határt, a fél százalékot - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. július 26. kedd, 12:01
Fotó: Napi.hu

A 30 milliárd forintnyi meghirdetett diszkontkincstárjegyre 85,7 milliárdos kereslet mutatkozott, így a tervezett mennyiséget fogadta el az ÁKK.

A 0,53 százalékos átlaghozam újabb hét bázispontos csökkenést jelentett a múlt héthez képest és két bázisponttal elmaradt a hétfői másodpiaci referenciaértéktől.

Az elfogadott ajánlatok hozama 0,54 százalék és 0,5 százalék között szóródott, vagyis először fordult elő, hogy fél százalékon is vettek magyar állampapírt a befektetők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi2, 2016.07.26 12:19

IMF hogy-é mérte?

Matolcsy egy zseni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html