Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sajtóközleményből kiderül, az év első hónapjában Prémium Magyar Állampapírból (Pmáp) fogyott a legtöbb, 164,4 milliárd forint, így a teljes állomány elérte a 2140,7 milliárdot. A második legnépszerűbb papír januárban a Kétéves Magyar Állampapír (2Máp) volt 34,7 milliárdnyi értékesítéssel, amelyet a Bónusz Magyar Állampapír (Bmáp) követett 20,5 milliárddal. (Zsebébe nyúlt a magyar állam - Örülhetnek a gyerekesek.)

Fontos változás, hogy a januárban indított, kétéves és hosszabb futamidejű állampapír-sorozatokat (2Máp, Bmáp, Pmáp és Prémium Euró Magyar Állampapír, azaz Pemáp) már csak magánszemélyek vásárolhatják - hívta fel a figyelmet az ÁKK.

A változtatást az tette lehetővé az adósságkezelő szerint, hogy az elmúlt években az államadósság szerkezete átalakult, annak jelentős része, 25 százaléka ma már a lakosság tulajdonában van, ami hozzájárul a biztonságos finanszírozáshoz.

Ennek megfelelően a jövőben már elegendő a jelenlegi arány biztosítása, ami lehetőséget ad arra, hogy a belföldi vásárlók körében a magánszemélyek elsőbbséget élvezzenek - összegezte az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!