Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A PSZÁF mai határozatával engedélyezte az FHB Rt., illetőleg az FHB Szolgáltató Zrt. részére engedélyezte az FHB Kereskedelmi Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság megalapítását. Az alapítás során az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. részvényei kilencven százalékát az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt., tíz százalékát pedig az FHB Szolgáltató Zrt. veszi át. A FHB Kereskedelmi Bank Zrt. alapításkori saját tőkéje hatmilliárd forint, melyből kétmilliárd forint a jegyzett tőke összege, négymilliárd forint pedig tőketartalékba kerül. Az FHB az FHB Kereskedelmi Bank életre hívását nemrégiben egyebek mellett azzal indokolta, hogy az FHB ne kerüljön versenyhátrányba a refinanszírozó partnerekkel szemben például a hitel/hitelbiztosítéki érték meghatározásakor, vagy a széljegyre történő bejegyzés kapcsán történő utaláskor. Amint arról korábban beszámoltunk, az FHB Szolgáltatóba kerülnek a csoportszintű szolgáltatások, míg a felhalmozott szakmai tapasztalat indokolja a 100 milliós alaptőkével létrehozott FHB Ingatlan Rt. létrejöttét. Az új stratégia révén az FHB a jelzálogbanki háttérre építve valamennyi, az ingatlanhitelezéssel kapcsolatos területen meg akar jelenni, az egytermékes struktúrából diverzifikált jelzálog- és ingatlanpiaci termékportfóliót akar kialakítani. A kereskedelmi bank valamennyi olyan tevékenységet végezni fogja, amely e cél elérésében segíthet, ám a hálózatépítési versenybe nem száll be. Az egységek száma, a jelenlegi 10 fiók maximum 25-re emelkedik majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!