A Nikkei 246,42 ponttal 15 663,34 pontra, a szélesebb merítésű TOPIX 1,18 százalékkal 1612,96 pontra csökkent. A Nikkei utoljára február 20-án állt ennél alacsonyabban. A nap fő eseménye az inflációs adat megjelenése volt; a 0,5 százalékos éves szintű átlagos áremelkedés nyomán az elemzők többsége arra számít, hogy a jegybank megemeli a jen lényegében 0 százalékos alapkamatát, ami a költségek emelkedését eredményezi. A kölcsönzés drágulása egyelőre főként a vagyonkezelőket érintette: a Mitsubishi Estate kurzusa például 5,4 százalékkal csökkent. A szöuli tőzsde indexe, a Kospi 2,8 százalékkal, 1328,95 pontra csökkent. A Samsung Electronics részvényárfolyama 5 százalékkal csökkent, a Hyundai Motoré viszont - a kiváló februrái értékesítési adatok nyomán - 1,8 százalékkal emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!