Az elemzői prognózisoknál valamivel alacsonyabb lett az áprilisi infláció az Egyesült Államokban. A visszafogott árnövekedés miatt kétségessé vált az esetleges kamatemelés, így a befektetők tágra nyitották a pénztárcákat: a Dow Jones a nyitás után pár órával 0,8 százalkos pluszban, új rekordot jelentő 14 455 pontos szint körül járt. Az általános emelkedésből kimaradt a tengerentúli kiskereskedelem két vezéralakja, a Wal-Mart és a Home Depot, előbbi a második negyedévre vonatkozó gyenge előrejelzés miatt, utóbbi pedig gyorsjelentésében szereplő 30 százalékos profitcsökkenés miatt került leszálló ágba. Európában is megjött a vásárló kedv az amerikai inflációs jelentés láttán, így a fontosabb európai mutatók erősödéssel zártak. A londoni Footsie 0,2, a frankfurti DAX 0,6, a párizsi CAC pedig 0,4 százalékos többletet termelt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!