További boltvásárlásokat tervez a Mészáros-Tiborcz-cég

Közel másfélszeresére, 93 ezer négyzetméterre növekedett tavaly az Appeninn Nyrt. kereskedelmi ingatlanokból álló portfóliójának bruttó kiadható területe, míg ingatlanainak száma 18-ról 41-re nőtt. A BÉT-en jegyzett társaság szerint idén még nagyobb ütemű bővülésre lehet számítani.
Domokos Erika, 2019. február 26. kedd, 10:58
Fotó: Shutterstock

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2018 júniusában publikálta a 2022-ig tartó időszakra vonatkozó stratégiáját. E szerint a vállalat a következő években dinamikus bővüléssel, elsősorban A-kategóriás, prémium irodaházak, valamint kiskereskedelmi ingatlanok akvizíciójával és fejlesztésével hozna létre a befektetők számára hosszú távon is jelentős hozamot és stabil cash flow-t biztosító ingatlanportfóliót - írta a társaság közleményében.

A stratégia megvalósítása jól haladt a tavalyi év második felében. 2018-ban több mint kétszeresére, 18-ról 41-re nőtt saját ingatlanainak száma. Ezzel együtt a bruttó kiadható terület 47 százalékkal, közel 63 ezer négyzetméterről 93 ezer négyzetméterre emelkedett.

A társaság többek között az Erste Alapkezelő Zrt.-től 14,5 millió euróért akvirált 18 kiskereskedelmi ingatlant, amelyeket a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. bérel. Megszerezte továbbá Pro-Mot Hungária Kft. 75 százalékos üzletrészét, amivel a balatonvilágosi Club Aliga 37 hektár területű részének közvetett tulajdonjoga, valamint a fennmaradó tíz hektárnyi terület vagyonkezelői joga a társaság érdekeltségi körébe került. Az adásvétel értéke meghaladta a 14,1 millió eurót (mintegy 4,5 milliárd forint); a tranzakció 2019. január 28-án zárult.

Az ingatlan-bérbeadásból származó árbevétel a stratégiában szereplő prognózis szerint a 2019-ben is jelentősen növekedhet - közölte az Appeninn.

"A budapesti irodapiac növekedése, a kiskereskedelmi forgalom bővülése, valamint a kedvező finanszírozási környezet nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a következő években hosszú távon is jövedelmező ingatlanportfóliót alakítsunk ki - mind a méret, mind a minőség tekintetében. A nyáron kitűzött időarányos célok megvalósításával jól állunk, előreláthatólag a 2018-as és a 2019-es pénzügyi években is teljesíteni tudjuk azokat" - mondta Tomcsányi Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

A Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. tavaly augusztusban vásárolta be magát az Appeninnbe, amelynek legnagyobb részvényese a Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozó fémjelezte Konzum-csoport.

Az Appeninn 5 százalékot meghaladó tulajdonosai*
NévTulajdoni hányad (%)Részvény (darab)
BDPST Zrt.20,299 616 096
Konzum Nyrt.18,78 860 027
Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap13,596 436 874
OTP Ingatlanbefektetési Alap5,112 420 372
Közkézhányad42,31
*2019. február 1-jei állapot szerint,Forrás: BÉT
Az Appeninn közleménye szerint a budapesti tőzsdén jegyzett társaság "Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társasága. Ingatlanportfólióját folyamatosan bővíti a budapesti A-kategóriás ingatlanok piacán, valamint a hazai és a régiós kiskereskedelmi piacon mind felvásárlások, mind saját fejlesztések révén. Az Appeninnt többek között tőkepiac-orientált, transzparens működése is megkülönbözteti versenytársaitól, a magán- és intézményi befektetők számára pedig skálázható és diverzifikált belépési lehetőséget jelent a kereskedelmi ingatlanpiacra."

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2019.02.26 18:34

@lordofearth:
Arturo Ui - a zöldséges ...meg kell állítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.02.26 18:33

@egyiksem:
Orbán és fattyai tömeggyilkosok, hazaárulók, korruptak és nemzetgyűlölők. Értelmes politikus saját hazájával ilyet nem tesz. Egyik oldalon elüldözi a magyarokat külföldre, a msáik oldalon tehetségtelen mihasznákat támogat, harmadrészt pedig idegenekkel tölt fel a magyarok helyét. Tele az ország gyilkossal, piti bűnözővel. Egy rakás szar lett Magyarország, lesüllyedt az orbáni sötötség mocskos szintjére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

egyiksem, 2019.02.26 17:37

@lordofearth: De látják a Magyarok csak hát a 8 millió választópolgár mindegyike szavazhat azok is akiket 10 ezer forintos utalvánnyal meg lehet venni, és azok is akiknek az IQ ja 40 körül van, nem is érti miről szavaz, és nem is érdekli a jövő, és hát ebben nagyon profi Orbán ezeket az embereket könnyű befolyásolni, olcsó megvenni, sokkan vannak, a többi meg le van szarva hisz ha elbutítjuk az országot olyanokkal lesz tele akiknek az alamizsna is elég, ezeknek dob valamit álasztások előtt, mond egy beszédet és ezek elhiszik hogy azért vannak a világon hogy az egész életüket kemény munkával eltöltve, egy panelbe leélve úgy hogy a tengert csak tévébe lát, hisz ennyit ér nem többet...?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.02.26 11:09

Magyarok, nem veszitek észre, de már fuxos romáknak dolgoztok éhbérért, szart esztek drágán, szépen lassan lecsúsztok a nyomorba. Az egészségügyben már nem kaptok semmit a befizetett pénzetekért, mentek lassan a levesbe. Megérdemlitek vazze, kokszosokat választottatok magatok fölé. Mészáros, Orbán, Tiborcz, Garancsi, Széles, sorolhatnánk...pórnép vagytok, lassan el fogtok tűnni a világ színpadjáról, ki fogtok halni a korrupt paraszt jóvoltából.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html