Tavaly összességében számottevően csökkent a befektetési alapok tőkéje. Az őszi meredek kamatemelkedés után a magas - ámde a jövőre szóló - banki kamatajánlatokat és az alapok alacsonyabb - múltbeli - hozamát látva a legtöbb ügyfél a bankbetét mellett döntött. Annak ellenére, hogy például a pénzpiaci alapokban akká rmár az akciós 12 százalékos betéteknél is magasabb hozamú állmapapírok voltak. A különbséget a tapasztalatok szerint az ügyfelek jelentős része nem érti. Hiába voltak ugyanakkor jók tavaly a részvényalapok, legtöbb kisbefekettetőben még mindig élénken élnek a korábbi évek részvénypiaci veszteségeinek emlékei. További részletek a szerdai NAPI Gazdaságban

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!