Csapkodósra sikerült a reggel - jellemezte a forintkurzus mai mozgását az ING Bank üzletkötője. Geszti Pál elmondta: bár a tegnap estére 253,50-es euróárfolyamot eredményező forintgyengülés után a hazai fizetőeszköz további lejtmenetére lehetett számítani, délelőtt 252,10-ig korrigált a jegyzés, fél 12 előtt pedig 252,80-on állt. A dollárral 187,30 forinton folyt a kereskedés. Az árfolyamot alapvetően londoni spekulánsok mozgatják - tette hozzá. A szakember úgy látja, a piacot bizonytalanság uralja, vagyis a szereplők azt igyekeznek kitalálni, további gyengülés vagy erősödés várható-e. Miután a zloty sem erősödött igazán vissza, a szlovák korona pedig tovább gyengült, a forint süllyedésére nagyobb lehet az esély - véli a trader, aki úgy fogalmazott, hogy a hazai deviza ingoványos területre került. Aláhúzta: az eurókurzus változását leíró, hullámmozgást mutató grafikonok alsó pontjai mind magasabbra kerülnek, azaz a forint gyengülése trendszerűnek tűnik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!