Inkább a mínuszok uralják Európát

Európára nem ragadt át az ázsiai jókedv, így többnyire mínuszban járnak az európai tőzsdeindexek.
Szabó Zsuzsanna, 2013. február 18. hétfő, 10:59
Fotó: Napi.hu

Az európai tőzsdeindexek veszteséggel indították a hetet, az FTSE-100 0,1, a CAC-40 pedig 0,3 százalékos mínuszban jár, míg a DAX erősödik, háromnegyed 11 körül 0,1 százalékos pluszban volt. A periféria indexei viszont szintén délnek tartanak: az FTSE MIB 0,4, az IBEX-35 0,9 százalékos veszteségben járt. A Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal teljesített rosszabbul a pénteki záróértéknél.

A tőzsdeindexeket a bank és a bányaipari szektor húzza le: a Banco Santander 1,4, a Société Générale 0,7, a BNP Paribas 1 százalékkal esett, míg a Rio Tinto 1,1, az Antofagasta1,7 százalékkal gyengült.

A német indexet a Deutsche Lufthansa és a Daimler húzza. A német légitársaság 3,5 százalékkal drágult, miután a Deutsche Bank tartásról vételre minősítette fel a cég részvényeit. A Daimler pedig 0,8 százalékos emelkedésben volt, miután a UBS az autógyártót a legpreferáltabb papírok listájára tette. A BMW viszont 0,7 százalékos esésben volt, miután a UBS vételről tartásra húzta le a részvények minősítését.

Az amerikai piacok hétfőn Presidents Day miatt zárva tartanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK