Inkább a mínuszok uralkodnak Európában

A vezető nyugat-európai indexek közül egyedül a londoni parkett állt nyereségben fél 11 körül.
Szabó Zsuzsanna, 2013. május 21. kedd, 10:40
Fotó: Napi.hu

Az FTSE-100 0,2 százalékos emelkedésével fél 11 körül a legjobban teljesítő tőzsde volt, miután  a DAX és CAC-40 is veszteségben járt, előbbi 0,1, utóbbi 0,2 százalékkal gyengült. A Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékkal esett. A periféria részvénypiacai is pirosban voltak, a milánói FTSE MIB és a madridi IBEX-35 indexe is 0,3 százalékos veszeségben járt.

A hétfői rally után a legnagyobb veszteségek az autógyártók részvényeinél látszanak: a Daimler 2,6, a Porsche Automobil Holding 0,9, a Volkswagen 1,6 százalékos esésben volt. Párizsban a Renault 2,9, a Peugeot 1,6 százalékkal gyengült.

A frankfurti piacra emellett a Deutsche Bank is nyomást gyakorol: a bankpapírok 1,6 százalékos veszteségben jártak, miután a JP Morgan Cazenove túlsúlyozásról tartásra húzta le a papírokat.

Londonban a bányaipari papírok húzzák az indexet: a Rio Tinto 3,3, az Anglo American 2,5 százalékos emelkedésben volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK