Az Interactive Brokers Group globális magyarországi leányvállalata, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tagja lett.

Az 1965-ben Magyarországról az Egyesült Államokba emigrált Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group alapító elnöke által több mint 43 éve alapított vállalat mára a világ egyik kiemelkedő értékpapír-kereskedelmi cégévé vált. Az Interactive Brokers Group jelenleg 9,7 milliárd dollár saját tőkével rendelkezik, piaci kapitalizációja 28 milliárd dollár és mintegy 340 milliárd dollár ügyfélvagyont kezel.ú

QP | Quality Placement

Az Interactive Brokers 33 ország 135 piacán biztosítja ügyfelei számára a részvényekbe, opciókba, határidős termékekbe, devizákba, kötvényekbe és alapokba való befektetés lehetőségét egyetlen integrált befektetési számlán keresztül. Thomas Peterffy elmondása szerint első lépésben mintegy száz főt kívánnak alkalmazni a magyarországi és a régiós ügyfeleik támogatására, de gondot okozhat a munkaerőhiány, amire Peterffy is utalt.

Az Interactive Brokers ügyfeleinek több mint egynegyede Európában és Afrikában található, ahol a vállalat jelentős növekedést ért el. A 2020. november 30-i adatok szerint a vállalat globális ügyfélköre 52 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest és az új ügyfelek 80 százaléka az Egyesült Államokon kívülről érkezett. Távlati célként, 10-20 éven belül akarnak elérni 80 millió ügyfelet, talán ebből másfél millió lehet a közép-európai részesedés.

A céget is megakasztotta a brexit, így arra jutott, hogy nyugaton Írországból szolgálja ki ügyfeleit, kelten pedig Magyarország lesz a lokális központ. Kérdésünkre Peterffy elmondta, az üzleti modellben a két térség között nincs különbség. Ugyanúgy fenn akarják tartani az adózás előtti 60 százalék feletti profitmarzsot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!