Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BBC által ismertetett felmérés szerint az iraki gazdaság a 2001-es 12 százalék és a tavalyi 21 százalék után idén újabb 22 százalékkal zsugorodik. A gazdasági válság magával rántotta az életszínvonalat is, az átlagfizetések az 1980-as 3600 dolláros szintről 450-610 dollár közé zuhantak, s az esés várhatóan jövőre tovább folytatódik - olvasható a közelgő donorkonferenciára az ENSZ és a Világbank által készített tanulmány. Irakban jelenleg az egyik legnagyobb probléma a tömeges munkanélküliség, a munkaképes lakosság 50 százaléka van jelenleg állás nélkül. Az alkalmazottak 30 százaléka ráadásul rendkívül rossz hatékonysággal termelő állami cégeknél dolgozik. Ennél fogva ezen állami cégek bezárása, esetleg eladása fontos szociális ellátó szerepük miatt a következő négy-öt év során nem kívánatos - olvasható a tanulmányban, a privatizáció csak az olajszektortban indítható meg azonnal. Irakon ráadásul nem is könnyű segíteni. Ha a donorok összeadnák is az újjáépítéshez szükséges 35 milliárd dollárt, az országban nem lennének meg az ennek fogadásához szükséges intézmények, az Irak jövőre legfeljebb 5 milliárd dollár befogadására lenne képes.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!