Nem mutattak határozott elmozdulást a kereskedés első felében a főbb tengerentúli részvényindexek, a Dow stagnált, a Nasdaq pedig 0,2 százalékos pluszban állt félidőben. A befektetők vélhetően kivártak a Fed-kamatdöntés előtt. Közel egy százalékkal drágult az Intel, miután a Lehman Brothers felminősítette a társaság részvényeit. A brókercég elemzője a döntést azzal indokolta, hogy számításai szerint a társaság második negyedéves árbevétele a korábban jelzett sáv felső tartományába esik majd. Jól szerepeltek az energiaszektor szereplői is, ami a 70 dollár fölé emelkedő olajárnak volt köszönhető. Hasonlóan eredményes délelőttöt zártak a légitársaságok, köszönhetően annak, hogy a JP Morgan a szektor hat szereplőjét felminősítette: pozitív minősítést kapott többek között a American Airlines és a Continental Airlines. A Fed végül tartotta kamatát, de az infláció veszélyére hívta fel a nagyérdemű figyelmét, ami nem adott eladási vagy vásárlási ösztönzést a befektetőknek. A Dow Jones 0,04 százalékkal, 13 422,28 pontra csúszott vissza, a Nasdaq 0,12 százalékkal, 2608,37 pontra nőtt, míg a Standard & Poor’s–500 0,04 százalékkal, 1505,71 pontra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!