Az FTSE 100 és a CAC-40 0,3, a DAX pedig 0,1 százalékos pluszban volt hétfő délelőtt 10 órakor. Az irányadó indexek nyitásban meglódultak, majd a pénteki zárószintekre vonultak vissza, mielőtt újra - mérsékelt - emelkedésbe kezdtek. A bankszektor részvényei pozitívan reagáltak a pénteki tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott, a vártnál kedvezőbb stressz teszt eredményekre. Szakértők úgy vélik, hogy az átvilágításon túl jó eredmény született - mindössze 7 bank bukott meg a vizsgált 91-ből - így a stressz tesztek megbízhatósága közel sem garantált egy szuverén adósságválság esetén. A befektetők kedvezőtlen hírnek ítélték, hogy a GlaxoSmithKline jelezte: érdekelné a Genzyme felvásárlása azt követően, hogy a Sanofi-Aventis is hasonló szándéknyilatkozatot tett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!