Az Appeninn Holding Nyrt. igazgatótanácsa hozzájárul, hogy a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap az Ü48. irodaház (az Üllői út 48 alatti FHB Bank székház) apportjával tőkét emeljen a tőzsdei társaságban. Az irodaház értékét a Jones Lang Lasalle becsülte fel, ez alapján állapodtak meg a felek a 4,6 milliárd forintos árban. Ezt nem készpénzben egyenlítik ki, hanem új részvények zártkörű forgalomba hozatalával térítik meg.

Ehhez 6 478 847 darab 100 forint névértékű 'A' sorozatú részvényt zártkörben bocsátanak ki, ennek lejegyzésére a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap jogosult. A tranzakció keretében az ingatlanalap az értékbecslésen alapuló és a felek által meghatározott,

4,6 milliárd forint értékű ingatlan apportjával emel majd tőkét az Appeninn Nyrt.-ben. A kisbefektetők érdekeinek figyelembevételével a társaság igazgatótanácsa a 2018. január 10. napi záróárfolyamon (710 forint) határozta meg az új részvények jövőbeli kibocsátási értékét.

A GVH jóváhagyását követően megvalósuló társasági jogi esemény megtörténtével a Konzum II. Ingatlanbefektetési alap 13,67 százalékos részesedést szerez majd a tőzsdei társaságban, miközben az Appeninn tőkeszerkezete erősödik, ingatlanvagyona növekszik. Az Appeninn Holding a tulajdonába kerülő nettó 8 145 négyzetméteres Ü48 irodaházat bérbeadás útján hasznosítja, a befektetés megtérülését az FHB Bankkal és a Takarékinfo Zrt.-vel meglévő hosszú távú bérleti szerződések garantálják. Az ingatlan bérbeadásából az Appeninn - bérlők által fizetett üzemeltetési költségek és a biztosítási díjak nélkül számítva - évente közel 1,3 millió euró nettó bevételre számít - írják közleményükben.

Augusztus végén tőzsdén kívüli ügyletként szerezte meg a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. 49,02 százalékát Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltsége, a Konzum Nyrt. és a hozzátartozó Konzum PE magántőkealap.

A nyitókép forrása: Appeninn Nyrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!