Ez utóbbi tavaly november óta működik, eddig mindkét módon lehetett licitálni, de a kikiáltásos kereskedés napi időtartamát fokozatosan csökkentették. A hagyományos rendszer hívei, akik szerint a parkett ezzel elveszti emberi arculatát, az ír fővárosban kereshetnek vigaszt maguknak, ahol a New York-i árutőzsde (NYMEX) korábban olajtőzsdét állított fel. Itt továbbra is a nyílt kikiáltásos rendszerben lehet kereskedni az északi-tengeri Brent-könnyűolajjal. A dublini forgalom eddig messze elmaradt a londonitól, de a kereskedők most erőteljes fellendülésre számítanak. Londonban ezentúl már csak a fémtőzsdén (LME) lehet kiabálni és mutogatva licitálni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!