Az Államadósság Kezelő Központ a hathónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az eredetileg meghatározott 30 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítette, másfélszeres (45 milliárd forint) túljegyzés mellett. Az elfogadott hozamok 8,80-9,30 százalék között szóródtak, az átlaghozam 9,21 százalék lett, ami 4 bázisponttal múlja felül a két héttel korábbit, a tegnapi másodlagos piaci benchmarkot pedig 17 bázisponttal haladja meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!