A Dow Jones 1,4 százalékkal 10 897 pontra emelkedett, míg a Nasdaq 2,1 százalékkal 2425 pontra nőtt. Az S&P500-as index értéke 1,4 százalékkal 1171 pontra emelkedett.


A bankrészvényeket nem rázta meg az a hír, hogy a Goldman után a Morgan Stanley ellen is indult vizsgálat. Bár az érintett részvény 4 százalékos mínusszal kezdte a napot, zárásra 2 százalékra olvadt a vesztesége. A Goldman például 3,8 százalékot tudott erősödni, míg a  Citigroup 0,1 százalékot emelkedett.

Walt Disney részvénye 1,8 százalékot esett azután, hogy kedden a tőzsdezárás után tette közzé gyorsjelentését. A cég nettó profitja ugyan 55 százalékkal nőtt, azonban az elemzők aggódnak a cég egyes üzleteinek kilátása miatt.

Az olaj áresése nem tesz jót a szektor társaságainak, az olajrészvények ára stagnált, ugyanakkor a légitársaságok esetében ugyanez már jó hírnek számít, így nem csoda, ha a Boeing 2 százalékot tudott emelkedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!