Jót tett a feltörekvő piacok devizáinak, hogy a tőzsdék emelkedni kezdtek arra a hírre, miszerint a washingtoni kormányzat azt fontolgatja, részben állami tulajdonba veszi vagy tőkeinjekcióban részesíti a Fannie Mae-t és a Freddie Macet, az USA két legnagyobb lakáshitel-finanszírozó intézményét, hogy megelőzze fizetésképtelenné válásukat. Ennek hatására erősödik minden régiós deviza, így a forint is - mondta el az ING üzletkötője a Napi Online-nak. Speciális, vagy egyéb hír nincs ami mozgatnák a forint árfolyamát. Az euró a nap elején még a 231 forintos szinten is járt, 10 óra után azonban ismét 230 forint alá süllyedt a váltási arány, míg a dollárral 144,90, a svájci frankkal 141,60 forinton kereskedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!