Szerdán egész nap esett a forint. Délutánra 425 forint fölé emelkedett az euró ára, egyre közelebb került a hétfőn felállított történelmi mélyponthoz, ami valamivel 426 forint fölött volt. A dollár 428 forint fölé emelkedett, a svájci frank ára 435 forintig ugrott. 

"Nem tartott sokáig a forint erősödése. A 416,80 forintos támaszt ideiglenesen áttörte a kurzus a tegnapi kereskedés során, onnan azonban ismét felfele mászik az euró-forint árfolyama. Ellenállást a korábbi történelmi maximum, valamint a 161,8 százalékos Fibo-szint jelenthet. Előbbi 425,87 forintnál, utóbbi 427,41 forintnál foghatja meg az emelkedést" - közölte az Equilor.

Az OTP még ennél is gyengébb forintra számít. Az elemzőik ma reggel azt írták, a múlt heti kérdés gyorsan eldőlt a 414-es szint meghaladásával. "Kitört felfele a háromszögből az árfolyam, utat nyitva a 437,5 felé" - közölték elemzésükben, vagyis nem lennének meglepve, ha még tovább romlana a kurzus akár rövid időn belül. 

Szakértők korábban elmondták: a forint vesszőfutásának két oka van. Az egyik a geopolitikai helyzet, Magyarország ugyanis ki van szolgáltatva az orosz gázszállításoknak, amelyek bizonytalanná válhatnak. A másik az ország Brüsszellel való vitája a jogállamiság kérdésében. Ha ezen a téren nem történik megegyezés, mintegy 3 ezer milliárd forintnyi uniós forrástól eshet el Magyarország. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!