Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az újabb görög mentő csomagról szóló vasárnapi döntés elhalasztása igencsak aláásta a befektetői hangulatot. Ahogy az is, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei szerint elkerülhetetlen, hogy Görögország újabb hitelhez jusson, ennek hiányában ugyanis 2012-ben már nem tudná finanszírozni magát a pénzpiacokról.

A negatív hírfolyam után így nem csoda, hogy a pénzügyi szektor papírjai 1-1,5 százalék körüli mínuszokkal búcsúztatták a hét első kereskedési napját.

A vezető indexek közül az FTSE 100 0,38, a DAX 0,19, míg a CAC-40 0,63 százalékos eséssel zártak. Igencsak megszenvedte az olasz piac, hogy pénteken a Moody's az olasz szuverén adósbesorolás felülvizsgálatát kezdeméyezte, amely adott esetben leminősítéshez vezethet. A milánói FTSE MIB index 2, míg az UniCredit Bank papírjai 2,3 százalékkal gyengültek a hírre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!