A Magyar Telekom, a Synergon és a Zwack ma, a többi A kategóriás társaság pedig jövő hétfőig teszi közzé szeptember végéig elért eredményeit. A várakozások szerint a blue chipek többsége még jelentős profitbővülésről ad számot. A Magyar Telekom várhatóan felével növeli első kilenchavi nettó profitját az elemzői előrejelzések szerint, míg a Mol harmadával nagyobb eredményről számol majd be. Az OTP nyereségének növekedési üteme a harmadik negyedévben csökken ugyan egy keveset, azonban a tavalyi első kilenc hónaphoz képest még így is 10 százalék felett maradhat a bővülés – vélik az elemzők. Az Egis-tulajdonosok sem panaszkodhatnak, a kisebbik gyógyszergyár a szeptember végén záruló pénzügyi évében 40 százalékot meghaladó nyereségnövekedésről számolhat be. A BorsodChem ugyanakkor a várakozások szerint kilóg majd a sorból, a kazincbarcikai cégtől eredménycsökkenést várnak az elemzők. A kisebb cégek közül elemzői vélemények szerint akár mérséklődhet is a Danubius profitja, az FHB viszont szektortársához hasonlóan egészséges növekedést mutathat fel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!