Ismét aggódhatunk a frank miatt

A mai államkötvény-aukcióra várnak a befektetők, délutánig nem számíthatunk számottevő mozgásra a devizapiacon - mondták a Napi által megkérdezett devizapiaci kereskedők.
Kővári Dániel, 2010. szeptember 23. csütörtök, 10:19
Fotó:

Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője az euró sávjának behatároltságára hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint a forint továbbra is a 278-282-es sávban mozoghat a héten, hacsak valamelyik amerikai makroadat, vagy a magyar kötvényaukció nem mozdítja ki ebből. Egy euró 279,4 forintba került a devizapiacon fél 10-kor.

Kerékgyártó Imre, a Commerzbank treasury sales osztályvezető-helyettese szerint a jókedv továbbra is folytatódik a devizapiacon és stabil euró/forint árfolyamot vár a következő hetekre. Az ÁKK kötvénypiaci aukciója meghatározó lesz a csütörtökön, Kerékgyártó szerint ennek üzenete pozitív lesz a magyar CDS felárra nézve is.

A dollár kicsit erősödött reggel 208,8 forintot kértek egy zöldhasúért. A tegnapelőtti Fed bejelentés hatására ugyan gyengült a dollár, mégis meglepő, hogy a svájci frank nem reagálta le Bernanke bejelentését. Kerékgyártó szerint aggodalomra adhat okot, hogy a svájci frank nem mozdult az amerikai hírek hatására, hiszen további erősödési potenciál rejtőzhet az alpesi devizában. Egy frankért 211,3 forintot fizettek a devizapiacon fél 10-kor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK