Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ahogyan Nyugat-Európában, úgy az USA-ban is lefelé vették az irányt a vezető részvényindexek tegnap, az első órákban három százalék körüli mínuszt szedtek össze a keddi, 3-4 százalékos többletet követően. Obama győzelmét már valószínűleg korábban beárazták a piacok, ezért nem reagáltak emelkedéssel az elnökválasztás végeredményére - a befektetők inkább az amerikai gazdaság gondjai miatt aggódtak ismét. A friss makroadatok valóban nem adtak okot az örömre, hiszen a magánszféra októberben közel 160 ezer főt bocsátott el, a szolgáltató szektor teljesítménye pedig a vártnál is nagyobb mértékben esett vissza, márpedig az ágazat az USA gazdasági tevékenységének 80 százalékát fedi le. A kiskereskedelmi forgalom 1,6 százalékkal zsugorodott szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest. Az észak-amerikai könnyűolaj jegyzése több mint 5 dollárral, 65,30 dollár/hordóra csökkent, miután magas készletadatok láttak napvilágot. A három hónapos bankközi kamatláb (Libor) 2,51 százalékra morzsolódott le 2,71-ről, ami négyéves mélypontot jelent, az egynapos ráta 0,32 százalék lett 0,38 helyett. A Dow Jones a nap végére 5,05, a Nasdaq 5,23, az S&P-500 5,57 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!